tisdag 23 mars 2010

Ord

Det finns en hel del ord och "sägningar" som jag tycker är äckliga.
"Livspusslet" är ett sådant ord. Ordet blir heller inte populärare hos mig nu när jag måste försöka lösa detsamma varje dag.
Måndagen skulle fyraåringarna vaccineras. Vilket också skedde smidigt och snabbt.
Sen for jag och Lovikka hem i raketfart för matning innan den sistnämnda skulle explodera i hungerutbrott. Eftersom vår sedvanliga förmiddagslur hade avbrutits gick vi till sängs en stund innan vi promenerade till stallet.
När vi väl var hemma igen var klockan 18 och pappan dundrade in och vi hade en trevlig kväll i dammsugningens tecken. Eller pappan hade det, jag själv satt i soffan och gjorde allt för att inte bebisvargen skulle propsa på sin kvällsritual "Det stora skriket". Det gick bättre än väntat.

Tisdagen bjuder på hästaktiviteter och det känns mycket välkommet.
Hästrackaren har tappat en sko, igen, och således får det bli ridhus, igen.
Förhoppningsvis dyker Anna och Kallie upp och visar upp sig också.

Knepigt det här med hästar förresten, hur det aldrig bara kan flyta.
Tappsko-vaccinering-massage-tappsko-omskoning-maskprov-avmaskning-klippning-tappsko-myggmedel-täckesskav-sårskada-tappsko-sadelbyte-foderanalys-tappsko-hästtransportsreparation-nya ridbyxor-tappsko.
Allt i en enda lång evighetssaga som utarmar den stackars ägarens ekonomi och lättsamma sinne.

3 kommentarer:

  1. så sant som det var skrivet...

    Men är det verkligen inga mera utgifter vi har????

    SvaraRadera
  2. Johorå!
    Träningar, tävlingar, diesel/bensin, ridhuskort, licenser, medlemsavgifter. Förutom utrustning, stallhyra och veterinär alltså... =)

    SvaraRadera
  3. Men visst är det konstigt att så mycket tid av hästtiden ägnas åt saker som INTE är ridning?! Tänk om all den tiden kunde lagts i sadeln - vilka mästare vi skulle varit.

    SvaraRadera